miercuri, 16 iunie 2010

Laminorul - video


Conform definitiei avem un
LAMINÓR s. n. 1. instalație compusă din cel puțin doi cilindri care se rotesc în sens contrar, cu ajutorul căreia metalele și aliajele sunt transformate în lame, în fire etc. 2. mașină care subțiază și omogenizează fibrele textile. 3. mașină cu care se fărâmițează anumite materiale pentru pregătirea pastei de argilă, a nisipului de concasor etc. (< fr. laminoir) 
care lamineaza
LAMINÁ, laminez, vb. I. Tranz. 1. A prelucra un material (în special un metal) prin deformare plastică, cu ajutorul laminorului. 2. A întinde, a paraleliza și a omogeniza cu laminorul fibrele textile în procesul de filare în vederea toarcerii lor. 3. A reduce secțiunea de curgere a unui fluid. - Din fr. laminer.


Dupa cateva saptamani de pregatiri si 2 zile de munca bruta am reusit sa repornim laminorul. Mai trebuie curatat pe ici pe colo de rugina insa este aproape gata de lucru.
In stanga face semirotund, in centru foaie iar in dreapta patrat. Merge la 220V si nici nu prajeste instalatia.
Din cate vad pe site-urile de afara un laminor manual e vreo 600 de lire, deci 3 si cu motor, nu manuale, sunt peste 2000 de lire. Bargain :)

Abia astept sa il folosim!


3 comentarii:

  1. Buna,
    Ai idee de unde pot cumpara un laminor pentru argint?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt diferite anunturi cu laminatoare pt neferoase. In general ele sunt cu forme semirotunde, plate sau ..patrate... "rotunde".

    Deci nu e un laminator special pt argint sau unu pentru aur.

    RăspundețiȘtergere
  3. pe carrusexpert.ro sau ipunct.ro sunt scule pentru bijutieri

    RăspundețiȘtergere